Verdiğim danışmanlık ve eğitimleri görmek için tıklayınız
Powered by MaxBlogPress 

Centilmenlik sürekli olmalı

James Bond ve Casanova’nın ortak noktası nedir? Centilmen olmaları. Bu onları çekici yapmaktaydı. Kibar ve güleryüzlü oldukları için her ortama rahatlıkla uyum sağlayabiliyorlardı. Şimdi kendinize sormalısınız, onlarda olupta bende olmayan nedir?

Temel iyi davranış biçimleri

Paranızla hava atmayın. Kimse böbürlenenleri sevmediği gibi sonradan görmüşlüğü de hoş karşılamaz. Mali durumunudan sadece finansal konular konuşulduğunda ve gerektiğinde bahsedin. Çok parası olanın böbürlenmesi gibi parası olmayanın yakınmasıda hoş karşılanmaz.

Saatinize bakarken başkaları sizi görmesin. Bu sıkıldığınız ve o ortamdan ayrılmanız gerektiği mesajını verir.

Başkalarının yanında üstünüzü başınızı düzeltmeyin. Buna burun karıştırmak, tırnak yemek ve diş karıştırmak dahil. Tuvalette ya da yalnızken yapın.

Dakik olun. Saygının en büyük göstergelerinden biri dakik olmaktır. Birilerini bekletmek onları umursamadığınızı gösterir.

İyi tokalaşın. Sıkı ama kıracak gibi değil yumuşak ama sadece parmak uçları ile değil. El sıkışınız kişiliğinizi gösterir. İyi bir tokalşama sizin kararlı, sağlam ve poztif olduğunuzu gösterir.

Nazik konuşun. “Afedersiniz” “Bir dakika lütfen” gibi nazik cümleler kurun. Önünüzde biri varsa, kapıda beklerken yada birine çarptığınızda mutlaka nazikçe hitap edin.

Bahşiş bırakın. Normalde %10 bahşiş iyidir siz %15 bırakın.

Her zaman moraliniz yüksek olmalı. En zor durumlarda bile centilmenler morallerini bozmaz ve herşey yolundaymış gibi davranırlar.

Sosyal bir aktivitede;

Saklanbaç oynamayın. Tanıdıklarınızn yanına gidip bir merhaba deyin.

Yeni tanıştıklarınızın ünvanını, adını ve soyadını öğrenin. Özellikle doktorlar branşlarıyla ve subaylar rütbeleriyle tanınmak isterler. Sakın yeni tanıştığınız birine hemen ön adıyla hitap etmeye başlamayın.

Her zaman konuştuğunuz kişiyle ilgilenin. Onu dinleyin ve saygınızı gösterin.

Bir yemekteyseniz sağınızdaki ve solunuzdakilerle selamlaşıp, tanışın.

Gerektiğinde konuşun. “Daha önce tanışmış mıydık?” ya da “ Daha önce tanıştırılmış mıydık?” gibi nazik bir giriş ile konuşmaya başlayabilirsiniz.

Ya bayanlara karşı nasıl davranılacak?

Bir bayanın önünde o istemez ise sigara içmeyin.

Yanınızdan bir bayan geçerken sigaranızı ağzınızdan alın, saygınızı gösterir

Bayanlara koltuğunuzu teklif edin

Bayanların paketlerini taşıyın.

Aşağıdaki yazıları da beğeneceksiniz:

VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: +1 (from 1 vote)
Centilmenlik sürekli olmalı, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Yazıyı pdf olarak gönder %error%

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>