Şirket Kültürü ve Proje Yönetimi – 3

İnovasyon

80/20 – Çalışanlar vakitlerinin %20’sini inovasyon, araştırma ve geliştirmeye harcarlar. Öneri sistemi vardır ve yönetim düzenli olarak fikirleri inceler. Örneğin Intel’de çalışanların hafta %10 vakitlerini araştırma ve geliştirmeye ayırlamalarına olanak sağlanır.

Ortam – Şirket ortamı yaratıcılığa uygun hale getirilir.

Atmosfer– Şirket atmosferi eğlence, deneme-yanılma vb. için uygundur.

Yatay – Yönetim ile çalışanlar arasındaki hiyerarşik ilişkiler en az düzeye indirilmiştir.

Entegrasyon – Şirkette farklı uzmanlıktaki veya departmanlardaki kişilerden uyumlu ekipler oluşturulmuştur.

Kültür – Yaratıcılığı artırıcı ve teşvik edici bir yaklaşım sergilenmektedir.

İş Yaşam – Dengesi

Çok eğitim, çok çalışma – Verilen ağır eğitimler sonrası çalışanlardan yüksek tempo beklenmesidir.

Tepeden inmecilik – Bütçe veya zaman konusunda kafadan atma tahminlerle başlanan proje ve programlarda çalışanlar fazla mesai yapmak zorunda kalırlar. Düzensiz iş süreleri motivasyon kaybına yol açar.

Esnek çalışma – Çalışanın belirli saatlerde şirkette olması beklenir, geliş ve gidiş sürelerinde esneklik vardır. Çalışan motivasyonunu artıran bir yöntemdir. Proje ekip üyeleri ile iletişim planlaması iyi yapılmalıdır.

Uzak Ekipler – Yazılım, tasarım vb. konularda şirket dışındaki ekiplerle uzaktan çalışılır. Çalışma zamanları ve başka bir ülke ise kültürel öğelere dikkat edilmesi gerekir.

Evden Çalışma – Bazı departman çalışanları evde çalışmaktadır. Uzak ekipler gibi başka bir firmaya bağlı değillerdir. Evden çalışma ile ilgili şirket içi yaratılmış pozisyonlarda şirketin çalışanı olarak görev alırlar.  Kişinin başarı kriterleri ve performans beklentileri iyi belirlenebilir ve ölçülebilirse sabit maliyetleri düşürücü bir yöntemdir.

>—————————————————————————————-<

Hayatımız Proje – Proje Yöneticisinin El Kitabı

Gökrem Tekir – Savaş Şakar
 65 TL (Yurtiçi gönderimlerde kargo dahil)

Sipariş formu

Diğer sipariş yöntemleri: LinkedinFacebook veya Twitter hesabımdan mesaj gönderebilir savassakar@gmail.com adresine eposta atabilirsiniz. Göndereceğiniz mesajlarda; Adınız – Soyadınız, Telefon numaranız, Teslimat Adresi ve kaç adet kitap istediğinizi belirtmeniz yeterli olacaktır. 

Uyarı: Yayınevlerinde ya da kitapevlerinde yoktur.

Aşağıdaki yazıları da beğeneceksiniz:

Takip Edin:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sixteen − 1 =

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.